Toimintahäiriö Dr.Web -virustorjunnassa

19.12.2011

Kaikilla palvelimillamme käytetyssä Dr.Web -virustorjuntasovelluksessa havaittiin toimintahäiriö, joka esti liitetiedostoilla varustettujen sähköpostien lähettämisen ja vastaanottamisen tapauksissa, joissa asiakas oli kytkenyt Dr.Web -virustentorjunnan käyttöön sähköpostilaatikkoonsa.

Epäonnistuneesta lähetyksestä tai vastaanottamisesta Dr.Web lähetti asiakkaille sähköpostitse Undelivered Mail -otsikoidun virheilmoituksen:

A message with the following attributes was not delivered because it contains an object which cannot be checked by antivirus. Relaying such messages is blocked by administrator.

Vika johtui Dr.Web -virustentorjuntaan automaattisesti 15.12.2011 saapuneesta viallisesta päivityksestä. Valmistajan mukaan vika korjautuu automaattisesti seuraavassa Dr.Webin päivityksessä, mutta toistaiseksi olemme korjanneet vian valmistajan ohjeiden mukaan asetusmuutoksella, jolloin viestin lähettäminen tai vastaanottaminen ei esty vian ilmetessä.

Mikäli olet kytkenyt sähköpostiisi päälle Dr.Web -virustorjunnan ja olet lähettänyt (tai tiedät, että sinulle on yritetty lähettää) liitetiedostoilla varustettuja sähköposteja, joista on saapunut lähetysosoitteeseen edellä mainittu virheilmoitus - ole hyvä ja lähetä viestit uudelleen (tai pyydä lähettäjää lähettämään viestit sinulle uudelleen).

Pahoittelemme vilpittömästi asiakkaillemme aiheutunutta haittaa. Tässä(kin) tapauksessa kuitenkin vika on johtunut kolmannen osapuolen toimittaman automaattisen päivityksen virheellisyydestä, mihin emme ole voineet ylläpidosta käsin etukäteen vaikuttaa.

Takaisin