Sähköpostien kulussa häiriöitä palvelimilla server5-6

20.12.2011

Palvelimillamme server5 ja -6 ilmeni osassa asiakkaidemme sähköpostiosoitteita viestien kulun häiriöitä tiistaina 20.12.2011 aamuyöstä alkaen. Ongelma saatiin korjattua iltapäivään klo 15:20 mennessä.

Häiriön syynä oli mainittujen palvelinten tiettyjen asiakkaiden sähköpostikäsittelijöiden korruptoituminen, mihin liittyvää syytä selvitämme edelleen. (Asiaan vaikuttavana tekijänä voivat olla palvelimille yöaikaan tehdyt rutiinipäivitykset, joiden ei tosin olisi pitänyt vaikuttaa sähköpostien toimintaan millään tavoin.)

Ongelman korjausta viivästyttivät myös aamuyön aikana samanaikaisesti aiheutuneet server2-palvelimen verkko-ongelmat. Sähköpostiongelma ratkaistiin kuitenkin lopulta luomalla sähköpostikäsittelijät kokonaan uudelleen.

Ongelman vuoksi server5 ja 6 -palvelintemme asiakkaiden sähköpostiliikenne on ollut osalla asiakkaistamme estyneenä ja sähköposteja lähettäneet tahot ovat saaneet failure notice -virheilmoituksen. (Mikäli tiedätte näin käyneen, pyytäkää lähettäjää lähettämään viesti uudelleen - failure notice -vastauksen saaneet viestit eivät valitettavasti ole tulleet perille asiakkaidemme sähköpostilaatikoihin.) Osalla asiakkaista taas viestiliikenne on jonoutunut ja viestejä saapuu viiveellä sähköpostilaatikoihin.

Pahoittelemme vilpittömästi asiakkaillemme teknisen vikatilanteen aiheuttamaa haittaa. Pyrimme jatkossa myös varmistamaan, ettei kuvattu ongelma enää toistuisi.

Takaisin